De evolutie van het origineel: IDEAL AKE presenteerde op de Internorga de nieuwe generatie GN-koelwerkbanken.

Met trots presenteerde IDEAL AKE trots zijn nieuwe koelwerkbank op de Internorga in Hamburg. Hierbij lag de focus op de groeiende uitdagingen in de horeca en de detailhandel. Het bedrijf stelt nieuwe normen op het gebied van digitalisering, hygiëne, duurzaamheid & energie-efficiëntie, ontwerp & personalisatie en service. Een solide basis voor geoptimaliseerde processen met daarboven op een hoge opslagcapaciteit met energiebesparende koeling. IDEAL AKE is verkrijgbaar via NordCap Nederland, de officiële importeur.

Het compacte ontwerp, waardoor optimaal gebruik van de ruimte mogelijk is, is een van de belangrijkste voordelen van de IDEAL AKE-koelwerkbanken. In vergelijking met andere apparaten op de markt hebben ze tot 38% meer netto capaciteit in verhouding tot het totale volume. Gebruiksvriendelijkheid en hygiëne staan centraal in het ontwerp, met een geoptimaliseerde, hygiënische binnenruimte, uitneembare manden, insteekbare lade-dwarsstangen en een uitneembare lekbak. Ook zijn er verbeteringen voor servicetechnici: een uittrekbare verdamperlekbak, een uittrekbaar aggregaat en een draaibare verdamper zorgen voor perfecte toegankelijkheid tijdens onderhoudswerkzaamheden.

Op het gebied van duurzaamheid en energie-efficiëntie stellen de koeltoonbanken van IDEAL AKE normen op het gebied van duurzaamheid en energie-efficiëntie: 30% minder energieverbruik, een slaapstand, 4D-luchtgeleiding en een hybride schild-verdamper. Samen met een slimme regeling van het aggregaat en frameverwarming komt het energieverbruik overeen met energie-efficiëntieklasse A.

Ook op het gebied van digitalisering en connectiviteit biedt IDEAL AKE een nieuwe bediening met een 3,5-inch touchscreen, volledige tekstweergave in verschillende talen, individuele programma’s en de mogelijkheid om tot negen koellocaties op één display te beheren.

Tenslotte overtuigen de koelwerkbanken van IDEAL AKE met functies zoals de Softclose-functie, een machinecompartiment met designpaneel, verschillende afwerkingsopties en vlakliggende fronten. En uiteraard hun aantrekkelijke ontwerp.

Over IDEAL AKE

Het Oostenrijkse bedrijf IDEAL AKE ontwikkelt en produceert hoogwaardige koel- en verwarmingsapparatuur voor voedingsmiddelen in de hotellerie, horeca en detailhandel van roestvrij staal. De productielocaties bevinden zich in het hart van Salzkammergut.

IDEAL AKE staat in de branche bekend als een absolute kwaliteitsleider op het gebied van productie van drankbars, koelbakken, koelonderbouw en koel- en warmtevitrines. Naast uitstekende kwaliteit en hun aantrekkelijk ontwerp is de grote kracht: alle apparaten zijn aanpasbaar en voldoen aan alle wettelijke normen, zoals de ecodesignrichtlijn en de F-gassenverordening.