Koude keuken

Koude keuken

Koeling is cruciaal

Om de groei van schimmels en bacteriën te voorkomen, bewaren keukenprofessionals bederfelijke etenswaren in de koeling. Wanneer de temperaturen in de koeling toch te hoog oplopen, moeten ondernemers soms hun voorraad weggooien. Al helemaal in de keuken, waar de temperaturen snel kunnen oplopen, is het cruciaal dat voedsel goed gekoeld is en blijft.

Alhoewel koelcellen en vriezers niet het meest tot de verbeelding spreken, staat deze apparatuur wel 24/7 aan en bevat het serieuze bedragen aan voedingsmiddelen. Het behouden van de temperatuur binnen de koelinstallaties vereist soms veel energie. Moderne duurzame modellen zijn dus niet alleen goed voor het milieu, maar kunnen resulteren in een flink lagere energierekening. De iets hogere investeringskosten kunnen daardoor sneller worden terugverdiend. En regelingen zoals de Energie Investeringsaftrek (EIA) van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) hebben als doelstelling om de investeringskosten van toekomstbestendige technologieën te verlagen.

Zaken zoals de omgevingstemperatuur, koelingsgebruik, koelingscapaciteit en keukeninrichting zijn van doorslaggevend belang bij aanschaf van geschikte koelingsapparatuur. Zet koelingsapparatuur niet naast warmtebronnen. Adviesgesprekken met keukeninrichters en leveranciers zijn daarom sterk aan te raden voor de aanschaf van nieuwe koeltechniek.

Vergroot jouw kennis, verbeter de keuken