Voedselverspilling is voedsel dat om talrijke redenen wordt weggegooid. Het komt in verschillende stadia voor. Van produceren tot aan consumeren.
Waarom Food Waste een onderdeel van de spoelkeuken is
Waar gekookt wordt, blijft ook wat liggen. Of dat nu op het bord van de gast is of in de keuken tijdens het bereiden ervan, je ontkomt niet aan keukenafval en voedselresten. Wat je echter wel kan voorkomen, is een onhygiënische en inefficiënte omgang met deze waardevolle grondstof. Daarom zijn er systemen die voedselresten op duurzame wijze verwerken en zelfs omzetten in biogas en uiteindelijk stroom. Dat is niet alleen zeer efficiënt en milieuvriendelijk, maar ook heel hygiënisch. Geen gesjouw meer met kliko’s en weg met ongedierte en stankoverlast.
Waar moet ik op letten?
Er bestaan verschillende systemen, van kleine vermalers tot complete pomp- en vacuümsystemen. Raadpleeg voor een goed advies de bedrijvengids op deze website.
Vergroot jouw kennis, verbeter de keuken