Ben je van plan een eigen restaurant te beginnen? Er zijn veel stappen die je moet zetten om dat goed te doen. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Hoe? Ontdek 10 stappen die je kunnen helpen bij het beginnen van je eigen café, restaurant of hotel
Waarom zou je leasen of huren?
Als ondernemer in de horeca heb je genoeg aan je hoofd. Je wilt kwaliteit leveren, gasten verrassen én je zaak draaiende houden. Grote investeringen in apparatuur kunnen daarbij behoorlijk drukken op je budget. Er zijn alternatieven zoals leasen of huurkoop die jou kunnen helpen als je geen grote aankopen wilt doen. Hiermee kun je direct aan de slag, zonder je financiële ruimte op te offeren. In deze blog leggen we uit waarom horecaondernemers kiezen voor deze flexibele financieringsvormen – en welke optie het beste bij jouw situatie past.
1. Uitproberen in je eigen zaak
Werkt die machine echt zoals je had gehoopt? Past hij in je workflow? Een van de grote voordelen van het leasen of huurkopen van apparatuur is dat je de ze eerst kunt testen voordat het in je (spoel)keuken of bar staat. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
2. Gelijk beginnen zonder grote uitgaven
Met leasen of huurkoop hou je ruimte over voor andere investeringen zoals personeel, voorraad of interieur. Hierdoor hoef je je geld niet in één uit te geven, maar kun je spreiden.
3. Meer grip op je geld
Cashflow is erg belangrijk in de horeca. Met een lease- of huurkoopconstructie betaal je een vast bedrag per maand. Hierdoor weet je elke maand exact wat je kwijt bent. Geen grote of onvoorziene uitgaven, maar overzichtelijke kosten die je makkelijker kunt plannen.
4. Zekerheid
Bij operational lease zijn zowel de aansluitkosten als de kosten van onderhoud, inclusief onderdelen, inbegrepen. Gaat er iets mis met je apparatuur? Dan sta je er niet alleen voor. Zo kun jij je focussen op wat écht telt: het runnen van je onderneming en tevreden gasten.
Welke optie past bij jou?
• Operational lease
Wil je graag compleet ontzorgd worden? Dan is operational lease een mogelijkheid die waarschijnlijk goed bij je past. Je betaalt voor een langere periode van drie, vier of vijf jaar een maandelijks bedrag waarin dan alle kosten zijn opgenomen. Je wordt niet de eigenaar van de apparatuur. Aan het einde van de leasetermijn lever je de apparatuur weer in of je kunt het alsnog kopen.
• Financial lease
Wil je de betaling over een langere periode spreiden en eigenaar worden? Dan kun je de apparatuur ook leasen in 48 of 60 maanden via een externe leasemaatschappij. Je hebt direct het economische eigendom van je apparatuur en recht op de bijbehorende fiscale voordelen zoals afschrijving en renteaftrek.
• Huurkoop
Als je niet helemaal zeker bent of een bepaalde machine iets voor jou is, dan kun je het apparaat eerst voor een half jaar huren. Je betaalt dan een klein deel van de normale aanschafprijs. Na afloop van de huurperiode besluit je je of je het apparaat alsnog koopt door het verschil bij te betalen of dat je het apparaat terug inlevert.n dit artikel, voldoende informatie om aan de slag te gaan met het openen van jouw restaurant!
Bron: Woertman Nederland
Vergroot jouw kennis, verbeter de keuken